top of page

Goed om te weten

Kleding

Natuurlijk SUPpen we het liefst in zwemkleding. Maar helaas is dat niet iedere dag zo'n feest in Nederland. 

Het soort kleding dat wij adviseren is afhankelijk van de temperatuur. Maar het maakt ook uit of de zon wel/niet schijnt. Neem bij bewolkt weer een extra (sport)jasje mee. Suppen kan prima in sportkleding. Kies altijd voor sneldrogend materiaal. GEEN WOL OF KATOEN.

12 - 16 graden: Het meest comfortabel is een 0.5 - 1 mm dik neopreen broek en een los bijpassend vest/shirt van neopreen of sneldrogend materiaal en waterschoentjes.

16 - 20 graden: Sportlegging, sportshit en een jasje van sneldrogend materiaal. 

20+ graden: Zwemshort en (lycra) sportshirt i.v.m. bescherming tegen verbranding.

Neem ook droge kleding mee.

OmkledenWij hebben een grote bus waar je eventueel even in kan stappen om je om te kleden. Houd hier rekening mee. Wil je toch enigszins comfortabel omkleden, denk dan eens aan een surf/handdoek poncho.

Schoenen: Suppen doe je in principe op blote voeten. Maar je kunt ook prima waterschoentjes dragen indien je dat prettig vindt. Oude gymschoenen mogen ook. Neem contact met ons op indien je hierover vragen hebt.

GOPR0745_edited.jpg

Bril / Zonnebril

Draag je een bril of zonnebril zorg er dan voor dat je deze voorziet van een koord met drijfvermogen. Want raak je onverhoopt toch te water - en dat gaat zeker gebeuren - dan ben je niet ineens je bril kwijt.

2021-04-25_20h57_50.png

ASI gecertificeerd

ASI

SUP ASI_small.jpg

Eten en drinken

Zorg dat je vooraf wat hebt gegeten en gedronken. Bij een activiteit op water verbruik je over het algemeen meer energie. Neem dus in ieder geval iets te eten en drinken mee. Dit kun je tijdens de workout kwijt in de dry-bag. Het is ook aan te raden dat je iets extra's te drinken hebt voor direct na de les.

123m-groentesap-fruitsap-02-17.jpg

Waardevolle spullen tijdens de workout

Wij hebben dry-bags beschikbaar voor je waardevolle spullen (telefoon/portemonnee/sleutels), een extra jasje, een bidon en wat te eten. Deze dry-bags kun je vastmaken op je board. Doe je waardevolle spullen altijd nog bij elkaar in een apart tasje voordat je deze in de dry-bag doet. Dit om te voorkomen dat er ineens een sleutelbos mee uit de tas komt op het moment dat je bijvoorbeeld een jasje uit de tas haalt.

Een tas met droge kleding kun je eventueel kwijt in de auto van de instructeur.

Let op: je bent zelf verantwoordelijk voor de spullen die je meeneemt het water op. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor (water) schade aan of verlies van deze pullen.

IMG_1562.JPG

Eerste keer?Doe dan een korte tour

Is het de eerste keer dat je gaat suppen doe dan eerst een korte tour.

De korte tour beginnen we aan de kant met uitleg over de basistechniek, materiaal en veiligheidsaspecten. Ook nemen we uitgebreid de tijd om gevoel te laten krijgen met het board, de peddel en je balans.

Eenmaal op het water zal je merken dat eventuele spanning in het begin van het zoeken naar balans al snel verdwijnt en je kunt genieten van het suppen. 

froukje270802.JPG

Materiaal

SUPworx hecht veel waarde aan kwaliteit, zowel van onze instructeurs tijdens de tours als wat betreft het materiaal. De lessen zijn inclusief materiaal (board en peddel). Onze SUP boards zijn van het merk Moai. We hebben stabiele allround boards en touring boards. Maar misschien wil je wel met je eigen materiaal bij ons komen meedoen. Dat kan natuurlijk. Als je je eigen board meeneemt, is er een gereduceerd tarief.

_MG_1787.JPG

Kom op tijd

Zorg ervoor dat je uiterlijk 15 minuten voor aanvang van je SUP tour aanwezig bent. Want we vertrekken op tijd.

Ouderwetse klok
bottom of page